Placki z jabłkami

280 kcal / porcja

Przepis:

15 minut

Składniki:

  • Płynne białka jaj 50 g (u mnie od @farmabialka.pl)
  • Mąka pszenna 40 g
  • Jabłko 150 g 
  • Masło 5 g
  • Erytrytol 20 g
  • Szczypta proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Białka jaj roztrzepać widelcem i wymieszać z mąką, erytrytolem i proszkiem do pieczenia. Jabłko obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę lub poszatkować na cieniutkie plasterki. Smażyć na maśle po kilka minut z każdej strony do zarumienienia. Podawać z ulubionymi dodatkami: masłem orzechowym, czekoladą i czym Wam tam przyjdzie do głowy. 

Makro (bez dodatków):

  • 280 kcal
  • 10,1 g białka
  • 5,6 g tłuszczu
  • 46,3 g węglowodanów 

O mnie

Ada Jędraszek

Dietetyk i psychodietetyk

Jestem pasjonatką zdrowego stylu życia i wiem, że mogę pomóc Ci w drodze do zdrowego i szczęśliwego życia. Jeśli chcesz żyć zdrowo i bez wyrzeczeń – dobrze trafiłeś! 

Mam dla Ciebie prezent - darmowy jednodniowy jadłospis 1800 kcal! Wpisz swój e-mail, a otrzymasz go już w kilka sekund.