Chrupiące gofry

392 kcal/porcja

Przepis:

10 minut + czas pieczenia

Składniki:

  •  1 jajko
  • 40 g mąki pszennej
  • 50 g jogurtu naturalnego
  • 20 g mleka 2%
  • 20 g erytrolu
Dodatki: 50 g dżemu malinowego i 10 g masła orzechowego
 

Przygotowanie:

Białko jajka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy resztę składników i mieszamy.  Pieczemy (smażymy) ok 7-8 minut w rozgrzanej gofrownicy. Mi wyszło z tego około 3 i pół gofra. Podajemy z ulubionymi dodatkami – u mnie masło orzechowe i domowej roboty dżem malinowy. Pycha!

Makro (z dodatkami):

  • 392 kcal
  • 16,5 g białka
  • 12,9 g tłuszczu
  • 52,1  g węglowodanów

O mnie

Ada Jędraszek

Dietetyk i psychodietetyk

Jestem pasjonatką zdrowego stylu życia i wiem, że mogę pomóc Ci w drodze do zdrowego i szczęśliwego życia. Jeśli chcesz żyć zdrowo i bez wyrzeczeń – dobrze trafiłeś! 

Mam dla Ciebie prezent - darmowy jednodniowy jadłospis 1800 kcal! Wpisz swój e-mail, a otrzymasz go już w kilka sekund.