Chilli sin carne (bez mięsa)

414 kcal / porcja

Przepis:

30 minut

Składniki na 2 porcje:

  • Puszka czerwonej fasoli
  • 1 papryka czerwona
  • około 200 g pieczarek
  • średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g passaty pomidorowej
  • przyprawy wg uznania (oregano, bazylia, czerwona papryka, lubczyk)
  • woreczek kaszy pęczak ⠀

Przygotowanie:

Cebulę kroimy na drobną kostkę,a paprykę w drobne paski. Czosnek obieramy  i przeciskamy przez praskę. Dusimy te 3 składniki w niewielkiej ilości wody na małym ogniu. Gdy cebula będzie już miękka dodajemy odsączoną fasolę i passatę pomidorową. Przyprawiamy do smaku i dusimy jeszcze 5 minut, aby składniki się połączyły. 

Równocześnie gotujemy kaszę według przepisu na opakowaniu. Podajemy razem na ciepło. 

Makro na 1 porcje:

  • 414 kcal
  • 20,8 g białka
  • 3,9 g tłuszczu
  • 73,5 g węglowodanów 

O mnie

Ada Jędraszek

Dietetyk i psychodietetyk

Jestem pasjonatką zdrowego stylu życia i wiem, że mogę pomóc Ci w drodze do zdrowego i szczęśliwego życia. Jeśli chcesz żyć zdrowo i bez wyrzeczeń – dobrze trafiłeś! 

Mam dla Ciebie prezent - darmowy jednodniowy jadłospis 1800 kcal! Wpisz swój e-mail, a otrzymasz go już w kilka sekund.